Friday, February 24, 2017

Lipuntarkastajana Student Team -ryhmässä

Hei!

Minun taipaleeni näissä kisoissa alkoi jo ennen joululomaa. Minä ja muut kymppitiimiläiset projektin johtajien ja tiimijohtajien kanssa tapasimme 14.12. illanvieton merkeissä. Annettiin paljon infoa mitä kaikkea tulee tapahtumaan ja miltä tulee kisapaikka näyttämään. Saimme myös tutustua toisiimme, kun jatkoimme urheilustadionilta ravintolaan ja tapasimme näyttelijäopettajan kanssa, jotta hieman rentoutuisimme ja oppisimme tuntemaan toisiamme. Tarkoituksena oli että pääsemme hyvään fiilikseen ja osaamme ottaa hyvillä mielin projekti- ja tiimijohtajia. Ehdimme myös tutustua heihinkin hieman, sillä teimme keskusteluharjoituksia sekä teimme ison nimihuudon, jossa joku sanoi nimen ja vastuualueen ja piti mennä piirin keskelle, jotta kaikki näki kenestä puhuttiin ja sinun piti jatkaa samalla tavalla, kutsumalla seuraava henkilö keskelle. Ilta päättyi lopulta illalliseen, jossa pääsimme vielä enemmän tutustumaan toisiimme.

Seuraava info oli 12.1. Fellmannian auditoriossa. Paljon samaa asiaa tuli kuin illallisvietossa, mutta sain enemmän tutustua siihen että mitä kautta ihmisiä oli mukana kisoissa. Sain myös nähdä Janna Lehdon kasvotusten, jotta tunnistaa ihmisen muutenkin kuin sähköpostissa. Tässä infossa tuli myös esille enemmän minkälainen Mielensäpahoittaja projekti kisoissa on sekä Röllin talvimaa.

Tapasimme seuraavan kerran 18.1. Moona Havon kanssa, joka on vastuussa minun ja parin muun kympin työstä. Kävimme läpi tärkeimmät asiat joita meidän täytyy tietää ennen kisoja. Esimerkiksi missä kaikki lipuntarkastus pisteet ovat, kenelle voimme soitella, mitä kymppitiimiläisenä työhömme kuuluu. Meille myös tarkennettiin että meidän täytyy osata jakaa ihmiset oikeille paikoille ja pitää huolta että on tarpeeksi ihmisiä paikalla. Saimme karkean arvion, miten vuoromme tulevat myös jakautumaan. Vielä emme päässeet tarkastamaan lipuntarkastuskoneita, mutta saamme kokeilla niitä myöhemmin.

Tämän jälkeen samana päivänä meillä oli vielä koulutustilaisuus. Saimme nähdä markkinoinnista klippejä. Tilaisuus oli jaettu kolmeen osaan, jossa ensimmäisessä oli info kaikille tarkoitettuna Vesijärvihallissa. Tilaisuudessa oli jopa 1 000 ihmistä paikalla. Suomen-suurlähettiläs Yhdysvalloista oli jopa tehnyt pienen klipin kisoista meille kaikille nähtäväksi.

Koulutustilaisuuden toinen osa oli minulle pikkumäen-tuleville mestareille. Tarkoittaen sitä ettei minulla ole kokemusta kansainvälisistä kisoista, joten sain peruspakin mitä kaikkea minun täytyy tietää kisoista ja miten täytyy toimia. Koulutuksen antoivat osalta LAMK:n opiskelijat ja vanhojen kisatoimijoiden haastattelulla. Meille myös annettiin hieman tietoa tärkeimmistä englannin sanoista kisoihin liittyen. Viimeinen osa oli tarkoitettu vain samaan timiin kuuluviin eli lipuntarkastajille, jotka olivat paikalla. Opin paljon kaikkea mitä kannattaa kyseenalaistaa ja ottaa huomioon, sillä paikalla olijat osasivat kysellä paljon asioita.
Kisafiilis alkoi kun hain omat varusteeni 15.2.Eilen (23.2.) oli sitten minun ensimmäinen työpaiväni kisoissa. 21.2. olimme käyneet vielä kaiken läpi kuinka käytetään lipuntarkastajia ja miten menetellään jos jotain tapahtuu niille ja katsoimme paikat läpi. Kisapäivän aikana oli paljon häslinkiä. Välillä olin ylimääräinen, sillä yritin hoidella asioita puhelimitse ja keksiä ratkaisuja ongelmiin. Kaikki meni kuitenkin ihan hyvin ja kun sitten klo 21.30 lopetin, oli hyvin rauhallista ja hoidin vielä kaikki ticketmasterin salkut ja lukijat lipunmyyntikojuihin lataukseen ja radiopuhelimet Moona Havolle.
Ensimmäisen työpäivän lopputunnelmia

No comments:

Post a Comment