Sunday, March 12, 2017

EA MM 2017, LAHTI

Olin vapaaehtoisena ensiaputiimissä, monien muiden opiskelijoiden tavoin. Itse olen sosionomiopiskelija, mutta ensiaputiimiin pääsin, koska olin suorittanut EA2-kortin. Ensiavun päävastuu oli RRMT:llä (Racing Rescue Finland Oy) ja heidän puoleltaan oli töissä jonkin verran väkeä. Omalla kohdallani työpäiviä kisoissa oli viisi kappaletta, pituuksiltaan 8h-3h. Meidän vapaaehtoisten tehtävänä oli antaa hätäensiapua tilanteen vaatiessa.

Kisoihin osallistumisen mahdollisuudesta kuulin eansiapu-kurssilla, missä suoritin ensin ea1:n osuuden ja sen jälkeen ea2:n osuuden. Kurssin päätöksenä oli ensiavussa toimiminen Finlandia hiihdossa. Olen joskus aikaisemminkin miettinyt, että lähtisin kisoihin vapaaehtoiseksi, mutta minulla ei ole ollut siihen aikaa. Nyt opiskelija minulla oli mahdollisuus lähteä vapaaehtoiseksi ja siinä ohella saada siitä vielä opintopisteitä, joten päätin käyttää tilaisuuden hyväksi. Ilmottauduin kisoihin vapaaehtoiseksi vasta helmikuussa, joten kisojen alkuun ei ollut enää pitkä aika. Ennen kisoja kävin yhdessä infotilaisuudessa Suurhallilla ja lisäksi tuli paljon tietoa sähköpostin välityksellä.


Minulla oli kisoissa yhteensä viisi työpäivää, joista kaksi vietin Suurhallissa, kaksi maastossa sekä yhden mäkikummulla. Vuorojen aikana paikka sattoi välillä vaihdella ja olin myös lähtö-maali alueella muutaman tunnin päivystämässä. Minun kanssani päivystämässä oli aina toinenkin henkilö, usein se oli toinen vapaaehtoinen paitsi mäkikummulla toinen henkilö oli RRMT:n porukasta. Omien vuorojeni kohdalle sattui yhteensä kolme meidän apua vaativaa haaveria/tilannetta. Kaksi niistä oli sormen paikkausta laastarilla ja yksi huonovointinen vanhempi rouva, jonka vointia seurasimme hetken. Mielestäni tapahtuma tarjosi hyvän ja erilaisen oppimisympäristön, paljon mielekkäämpää kuin tunnilla istuminen! Ainoa pettymys oli, kun kisavaatteita ei riittänytkään meille. Lisäksi kisojen aikana oli jonkin verran sähläystä, koska vuorot saattoivat muuttua ja kaikki eivät tulleet aina paikalle sovittuna vuorona. Ensiavun vapaaehtoisia oli liian vähän ja tämän takia saattoi joutua päivystämään yksin, onneksi minulla oli aina työpari koska päivät meni silloin paljon mukavammin. Olen iloinen, että lähdin tälle "kurssille" mukaan, koska kokemus oli ainutlaatuinen. 


-Karita

1302163


No comments:

Post a Comment