Tuesday, March 14, 2017

EA päivystys MM2017

Mahtavat kisat niin vapaaehtoisen, kuin katsojan roolissa takana! 

Toimin kisoissa ensiaputehtävissä. Opiskelen sairaanhoitajaksi ensimmäistä vuotta. Taustaltani olen lähihoitaja, suuntautuneena ensihoitoon. Koen, että minulla oli erittäin hyvät valmiudet toimia kyseisissä tehtävissä. Vapaaehtoisia oli montaa sorttia. Paljon opiskelijoita, kokeneita hoitajia, tuoreita hoitajia, palomiehiä sekä tavan "tallaajia" joilta löytyi ensiapukurssi suoritettuna. Päävastuu kisojen ensiavusta oli RRMT:llä, eli Racin Rescue Finland Oy:llä.

Tehtäviini siis kisoissa kuului ensiavussa toimiminen, eli ensiavun antaminen kisoissa oleville ihmisille. Minulla oli viisi työpäivää, onnekseni sain toimia useassa eri työpisteessä. "Onnekseni" työvuorojen aikana kohdalleni ei sattunut mitään. Opin kannalta se on tietenkin ikävää, ettei päässyt tekemään mitään. Parempi kuitenkin, että ihmisille ei sattunut mitään. 

Valmistautuminen työtehtäviini oli lähinnä ensiapu taskukirjan kurkkaus, mitä se sisältää. Myös kisat tarjosivat koulutuksen omiin tehtäviin, nämä olivat melko suppeat. Näistä mielestäni ei jäänyt juuri mitään käteen.. RRMT järjesti pienen infon, jossa käytiin läpi puolessa tunnissa yleisimmät syyt ensiavulle. 

Oppimisypäristö oli hyvä, pääsi työskentelemään moniammattilaisryhmän jäsenenä. Esimerkiksi yleisön ensiavussa työpareina oli sairaanhoitaja ja lääkäri. Niinkuin edellä mainitsin, omat ensiapu tilanteet jäivät pyöreään nollaan. Tulipa ainakin kerrattua yleisimpiä ensiapu asioita ja tehtäviä! 

Näen, että kisoissa oli paljon hyvää. En tiedä miten asiat muualla toimivat, mutta ensiapu tehtävissä minua ei jäänyt lainkaan negatiivinen kuva. Ainoa asia mikä vaivasi oli toisinaan työtehtäviin ohjaus. Menimme työvuoroon, odottaen usein kauan mihin työpisteeseen menemme ja kenen kanssa. Työvuorot oli myös kehnosti suunniteltu, vuorot alkoivat aikasemmin esimerkiksi kuin yleisöä edes saapui alueelle. Tähän tuli kuitenkin korjaus viimeisiin vuoroihin.. Myös kehitettävää mielestäni ensiavussa toimivaan radioliikenteeseen, mielestäni kaikki ensiavun liikenne olisi hyvä olla kaikkien niissä tehtävissä olevien kuultavina. 

Mielestäni kisoissa toimi ensiapu hyvin, ammattilaisilla hyvä ote ja into töihin. Suuri plussa, että vapaaehtoisia ei sorsittu. He otettiin hyvin mukaan hommiin !

Mieleenpainuvinta kisoissa oli oikeastaan muiden urotyöt ensiavussa.. Kuitenkin mahtavat kisat takana, onnekseni minulla oli aina mahtava työpari jonka seurassa oli erittäin antoista viettää työpäivä! Kiitos paljon! :)

No comments:

Post a Comment