Thursday, March 9, 2017

Festival Areenan infopiste


Hei olen Iida Kimpari ja olen toisen vuoden liiketalouden opiskelija. Olin Lahden MM-kisoissa Festival Areenassa infopisteen kymppinä. Miten mahtavat kisat meillä olikaan ja kokemusta kertyi todella paljon!

Itse lähdin kisoihin mukaan, kun viime syksynä järjestettiin torilla lukukauden avajaiset ja Janna oli Lahti2017 pisteellä ja vakuutti, että nyt on tulossa sellainen projekti, mistä ei haluta jäädä paitsi. Ja heti Janna ehdotti minulle, että kannattaa hakea kympiksi, koska omaan polkuuni kuuluu enimmäkseen esimies-ja johtamisen tunteja.

Aloitin kisojen kanssa jo viime vuonna kymppien tapaamisessa, joissa esimerkiksi haettiin kisatunnelmaa, rentouduttiin ja juteltiin muiden kymppien kanssa. Tämän jälkeen alettiin sitten ihan kunnolla paneutua kisoihin, kun oma vastuuhenkilöni Saija Heinosen kanssa keskustelimme useassa palaverissa, mitä hän toivoo infopisteen kympiltä ja, mitkä meidän työtehtävät on ja, mitä kaikkea itse haluaisin tehdä.

Heti tuli ilmi, että työvuorot saisin tehdä molemmille infoille. Eli sekä Fan Zonen infoon, että Festival Areenan infoon. Vaikka työvuorojen tekeminen oli aluksi hankalaa, olisi kyllä sen arvoista, koska nyt itse tietää millaista olisi tehdä 20 henkilölle työvuorot ja, kuinka kauan siinä saattaa mennä aikaa. Ja varsinkin, kun julkaisin työvuorot, sähköposti, että puhelin rupesi pirisemään, koska ihmisille saattoi tulla esteitä, miksi eivät voineet tehdä tiettyjä päiviä tai aamuvuoro pitäisi vaihtaa iltavuoroon.

Tutustuin myös palavereissa Tarja Nihtilää, jolla on jo yli kymmenen vuoden kokemus vapaaehtoistyössä infossa. Saija ja Tarja olivat erittäin hyviä kannustajia, koska minulla ei ollut yhtään kokemusta vapaaehtoistyöstä eikä kisoissa olemisesta. Mutta he vakuuttivat, että pärjään varmasti kisoissa ja auttoivat työvuorojen tekemisessä. Ja täytyy mainita, että hyvinhän minä pärjäsin, vaikka ensimmäisenä päivä jännitys oli niin kova, ettei aamupala maistunut.

Infopisteellä tärkeintä oli, ettei hymy hyydy. Ja, että asiakaspalvelu oli tasokasta ja, että jokaista autettaisiin. Jos ei tiedetty johonkin asiaan vastausta, niin sitten otettiin selvää. Ja itse ratkoin myös ongelma tilanteita, jos niitä tuli.

Ja pakko mainita, että miten mahtavan tiimin sainkaan Festival Areenan infoon! Aivan ihania ihmisiä, joilla ei tosiaan hymy hyytynyt ja asiakaspalvelu oli mielestäni huippu luokkaa!Ei voi muuta sanoa, kun, että noista 9 päivästä, mitä kisoissa olin, sain paljon kokemusta, ja erityisesti kokemusta, siitä millaista on olla tiimin kymppinä.

Ja kuinka tärkeää on työyhteisössä on rento ja hyvä meininki. Vaikka välillä väsytti, niin aina aamuisin odotti, että pääsee kisoihin ja kyllä, se haikealta tuntui lähteä viimeisen työvuoron jälkeen, kun olisi toivonut, että tämä olisi vielä jatkunut näiden ihanien ihmisten kanssa.


Kiitoksia LAMK, että lähditte tähän projektiin mukaan ja kisa organisaatiolle myös kiitos, että pääsin mukaan.

Mutta edelleen suurin kiitos huippu tiimille! Ikävä jo näitä hetkiä ja teitä.

Tämä oli kyllä sellainen kokemus, minkä tulen varmasti muistamaan AINA!

No comments:

Post a Comment