Tuesday, March 21, 2017

Graafinen mediantuottaja/Stadium Production

Hain vapaaehtoiseksi marraskuussa tietämättäni opintopisteiden saantimahdollisuudesta, koska olin todella kiinnostunut vapaaehtoisena toimimisesta suuressa urheilutapahtumassa. Valitsin toiveekseni graafisen mediantuottajan tehtävät. Lahti2017.fi sivustolla sanottiin että vapaaehtoisille ilmoitetaan joulukuun loppuun mennessä mikäli he ovat tulleet valituiksi, ja kun mitään ei kuulunut ehdin jo unohtamaan koko asian. Tammikuun puolessa välissä kuitenkin sain soiton että minut oli valittu hakemaani tehtävään.

Kävin kaikille vapaaehtoisille yhteisessä koulutustilaisuudessa ennen kisoja ja koin sen osittain turhaksi omaa työnkuvaani ajatellen. Ensimmäinen työskentelypäiväni oli 24.2. perjantaina ja olin paikalle mennessä aika jännittynyt, sillä en saanut juuri mitään infoa ennen kisoja työtehtäviäni koskien. Sain kuitenkin välittömästi ensimmäisen tehtävän joka oli pientä photoshoppausta screeneille tulevaa matskua varten. Tämä homma jäi kuitenkin kesken kun minut pyydettiin jo seuraavaan tehtävään videokuvaamaan päivän galluppia. Otin uuden homman vastaan, ja kameran jota en ollut koskaan ennen käyttänyt olalleni ja lähdin kuvaamaan. Tämän pätkän tehtyäni sain "vakituisen" tehtävän kuvaajana. Nimikkeeni siis virallisesti oli graafinen mediantuottaja mutta toimin kisakuuluttamon/stadium productionin videokuvaajana.

Työpäiväni kisojen loppuajan kuluivat yleisöä  ja yleistä kisafiilistä kuvaten, jota käytettiin päiväkoosteiden tekemiseen. Kuvasin myös Toni Niemisen kanssa yhdessä pientä fiilispätkää useampana päivänä.Kisat tarjosivat ainutlaatuisen ja kansainvälisen oppimisympäristön, ja oli mahtavaa päästä kokemaan se. Tapahtuma oli mielestäni kaikinpuolin onnistunut, kaikki oli organisoitu huolellisesti ja homma toimi. Nautin itse kisoissa työskentelystä täysin rinnoin, ja kävinkin kaikkina kuuden työpäiväni ulkopuolisina päivinä seuraamassa kisoja katsojan roolissa. Työpäivien aikana pääsin myös seuraamaan läheltä kaikkia muita stadium productionin tehtäviä joka oli opettavaa ja erittäin mielenkiintoista.

Mielenpainuvin hetki kisoissa itselleni oli Krista Pärmäkosken hopea naisten yhdistelmämatkalla. Olin itse tilanteen aikana nimittäin loppusuoran kohdalla katsomossa kuvaamassa yleisön reaktiota Krista tullessa maaliin. Juoksentelin katsomossa selkä stadionille päin enkä nähnyt enkä tiennyt mikä tilanne kilpailussa oli, ja jouduin kysymään katsojilta miten kilpailu päättyi.
No comments:

Post a Comment