Tuesday, March 7, 2017

Ladunvarsibannereiden rakentaja @Lahti2017The day we started

Moi!

Tammikuu 2017. Hieman yllättäen iltapäivällä sain puhelun tiimini esimieheltä. Minulle tarjottiin paikkaa Team-Tridemissä. En oikeastaan tiennyt vielä siinä vaiheessa mitä työ piti sisällään, mutta lupauduin olemaan läsnä. Ainoa kysymys oli; ”luuletko että pystyt olla moottorin kelkan selässä ja käyttää porakonetta samalla?” Ajatus kummastutti, mutta tämä oli haaste johon halusin tarttua. Niin sain paikkani osana Team-Tridemiä.

Pääsääntösesti työhöni kuului yleisöaitojen rakentamista mm-kisa alueella, sekä mainosbannereiden rakentaminen ladunvarsille. Varsinaista valmistautumista ei oikeastaan ollut, mukana oli ainoastaan positiivinen mieli ja halu nähdä toimintaa ruohonjuuritasolla. Nämä kuvitelmat toteutuivatkin kiitettävästi. Pääsimpä myös ajamaan kelkkaa ensimmäistä kertaa elämässäni.

Ehdoton vahvuus organisaatiossa oli logistiikka. Tridemiltä näkyi vahvasti kokemuksen kädenjälki ja turhaa työtä ei oikeastaan tehty missään vaiheessa prosessia. Enää en ihmettele miksi saksalaista logistiikkaa kehutaan niin paljon. Toiminta oli hyvin organisoitua ja tästä johtuen tärkeää oli hoitaa oma tonttinsa hyvin, jotta koko homma rullasi hyvin. Myös yhteishenki oli keskiössä – uudet työntekijät otettiin hyvin vastaan ja työtä annettiin vastuullisesti.

Isoimpia ongelmia oli ehkä informaationkulku. Välillä työvuorot olivat paikoin epäselviä. Kielimuuri oli osittain myös ongelmana, mutta periaatteessa tämä ei haitannut sillä yleinen elekieli oli vahvaa. (osa Tridemin henkilökunnasta puhui pelkkää saksaa) Eniten kehittäisin yleistä viestintää sen puolesta, että informaatio tuli reilusti etuajoissa.

Tapahtuma tarjosikin oivan tilaisuuden seurata tapahtuman rakentamisen eri prosesseja, sekä avarsi taas omalla tapaa taas hieman  omaa maailmankuvaani. Yhteisö jossa työskentelin oli yhteishengeltään mahtava ja en kadu päivääkään, että olin mukana tekemässä ja toteuttamassa tapahtumaa omalta osaltani. Mitä kauemmin työtä teki, sitä enemmän sitä arvosti ja sitä enemmän myös itse työstä piti.  Voin vain kiittää annetusta mahdollisuudesta olla luomassa yhteistä hyvää ja ennen kaikkea siitä, että sain olla mukana järjestämässä tapahtumaa. Tavallaan tuntui hienolta nähdä oma kädenjälki suoraan telkkarissa – vaikka empä kyllä itsekkään kiinnittänyt huomiota ladunvarsimainoksiin ennen tätä tilaisuutta.

Näin lopuksi haluan vielä kiittää koko organisaatiota tästä mahdollisuudesta!

No comments:

Post a Comment