Tuesday, March 14, 2017

Lahti 2017 EA-päivystäjänä

Olin kisoissa ea-päivystäjänä. Tehtäviini kuuluivat kaikki ensiapuun liittyvät tehtävät ja ihmisten hyvinvoinnin turvaaminen kisojen aikana. En juurikaan valmistautunut kisoihin muutenkun käymällä kisoja varten järjestetyissä koulutuksissa. Lähdin luottavaisin mielin kisoihin toimimaan, koska ensihoidon erikoistuminen lähihoitaja koulussa on tuonut tietynlaista osaamista ja varmuutta tilanteisiin, joita kisoissa esiintyi tai olisi voinut esiintyä lisää.

Tapahtuma itsessään tarjosi hyvin monipuolisen ja vaihtuvan oppimisympäristön. Paljon ihmisiä tuo paljon erilaisia tilanteita. Lisäksi eri maista tulevat ihmiset tuovat itsessään haastetta ja erilaisuutta esimerkiksi kielen ja käyttäytymisen suhteen. Vahvuuksiini kuuluu taito toimia nopeissa ja haastavissa tilanteissa. En kohdannut suurempia haasteita kisojen aikana. Tulevaisuuteni tuo toivottavasti tullessaan lisää työskentelyä vastaavanlaisissa tapahtumissa ja tehtävissä.

Oppimisympäristön vahvuuksia olivat mielestäni ihmiset (eri kielet, kulttuurit, ihmisten määrä), haastellinen maasto. Heikkouksia mielestäni oli tehtävien vähäisyys. Kokonaisuudessaan homma toimi hyvin eikä suurempaa valittamista mistään tullut. Tulevaisuudelta toivon lisää tapahtumia, joihin on mahdollista päästä vaikuttamaan itse ea-puolelle. Opin omasta tehtävästäni ja sen tärkeydestä paljonkin. Ilman ea-toimintaa kisat eivät olisi onnistuneet niin hyvin, kuin ne nyt onnistuivat.

Mieleenpainuvin kokemukseni/tapahtuma kisoissa oli ensiavun tarve katsojalle metsäpisteellä. Selvitimme työparini kanssa tilanteen ja katsoja pääsi jatkohoitoon.

- Lauri Raami


No comments:

Post a Comment