Friday, March 17, 2017

Lahti 2017 MM (purkutiimi)

Päädyin Lahti MM- 2017 kisoihin kun eräs projektin päähenkilöistä otti minuun yhteyttä ja kysyi olisinko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä tapahtumaan liittyen. Omat työtehtäväni alkoivat 6.3, sillä olin purkutiimissä, ja lähinnä sen takia että se sopi parhaiten omiin aikauluihini ja halusin itse kisojen aikana keskittyä seuraamaan urheilua ja muita tapahtumia katsojana.

                              Keskeisiin tehtäviin kuuluivat mm. tapahtumatarvikkeiden palauttaminen sponsoreille ja firmoille, joilta niitä oli lainattu tai olivat niitä luovuttaneet kisojen ajaksi projektitiimin käyttöön. Lisäksi tapahtuma-alueelle kuuluvien tavaroiden ja elementtien alkuperäiselle paikalleen sijoittelu kuuluivat myös tehtäviini. Logistisesti siirtely tapahtui pakettiautoilla ja muilla ajoneuvoilla, itselläni käytössä oli transportteri jolla siirtelimme sinne sijoitusmahdollisuuksiltaan sopivia tavaroita. Koulutusta meillä ei erityisemmin ollut näitä tehtäviä varten, mutta meille annettiin joka aamu selkeä ohjeistus projektipäällikön toimesta aina kyseisen päivän tehtävistämme.
                         Oppimisympäristönä oli tapahtuma oli antoisa ja tarjosi selkeän kuvan siitä mitä kaikkea tämän skaalan tapahtuman järjestäminen, ylläpito ja purkaminen pitää sisällään. Varsinkin logistiikkatiimin alaisena työskentely olin antaumuksellinen kokemus, sillä se tarjosi paljon uuttaa opittavaa ja mahdollisuuden harjoittaa omaa organisointikykyäni työtehtävieni ja muun toimintani suhteen. Vahvuuksia olivat osaava logistiikkatiimi, joka oli selkeästi tehtäviensä tasalla ja hyvin briifattu sekä kisapaikka ja lähialueet jotka olivat hyvin organisoitu toimimaan kokonaisuutena. Kehitysehdotuksia voin tarjota liittyen vain omaan osuuteeni ja ainoa heikkous oli se ,että porukkaa olisi voinut olla muutama enemmän tietyissä purun työvaiheissa.

                         Mielestäni oppimisympäristö oli melko lailla täydellinen meille opiskelijoille ja se mitä siitä sai irti oli lähes täysin itsestä kiinni. Kehityskohteeksi voisi valita sen, että enemmässä määrin voitaisiin niitä työtehtäviä jotka vain mahdollista on jakaa, niin antaa opiskelijoille. Olisi myös mahtava nähdä, että sponsoreiksi pyydettäisiin vielä enemmän aloittelevia firmoja ja nimenomaan nuorien yrityksiä, jolloin ne saisivat näkyvyttää ja nuori yrittäjyys kasvaisi.

  Oman tehtäväni toteutuksesta opin aloitteellisuutta ja organisointikykyä, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa ja osallistuisin mielelläni vastaaviin tapahtumiin tulevaisuudessa ja muidenkin työtehtävien muodossa. Mieleenpainuvin oppimiskokemukseni oli ehdottomasti sen käsittäminen, että kuinka paljon työtä tapahtuma vaati ja kuinka monta eri ammattikuntaa se toi yhteen. Muistettavin tilanne kisoissa oli tietysti Iivo Niskasen mahtava kulta 15 km matkalla.
No comments:

Post a Comment