Friday, March 3, 2017

Lahti 2017 - Stadium Production Assistentti


Pääsin MM-kisoihin vapaaehtoiseksi Stadium Production tiimiin joka oli ensimmäisenä toiveenani, halusin tähän tehtävään koska olen kiinnostunut tapahtumatuotannosta ja kaikesta siitä mitä "tapahtuman sisällä" tapahtuu. Työskentelin siis assistenttina Stadium production tiimissä, tehtäviä minulla oli monia, mäkihyppykilpailuissa tuotin maiden liput ja tulospalvelun ylen kuvan lisäksi kilpailualueen videotauluille eli tuotin siis yleisölle "lisäarvoa" tapahtuman seuraamiseen koska ylen omassa kuvassa tilasto grafiikat ovat niin pienet että yleisö ei niitä pysty helposti seuraamaan joten vein taululle isot tilastosivut. Hiihtokilpailuissa tein lähes samoja tehtäviä paitsi tulospalvelun tuottaminen oli hieman kiireisempää väliaikapisteiden takia. Tarjosin siis kisa-alueen näytöille aina ylen kuvaa vastaavan tilastografiikan jotta yleisön on mukavampi seurata kilpailuja.
Tehtäviin ei oikeastaan tarvinnut erityisemmin valmistautua, työ vaatii keskittymistä ja hyviä atk-taitoja. Ennen kisoja olin vetämässä Vapaaehtoisten asiakaspalvelukoulutusta koulumme puolesta projektiryhmässä jossa meitä oli n.15 henkeä. Työtehtäviini sain kevyen perehdytyksen jossa näytettiin työpiste ja perusasiat joiden kanssa tulen työskentelemään.

MM-kisat tarjosi ainakin omalla kohdallani erinomaisen oppimisympäristön, työ oli itselle uutta ja aluksi haastavaa mutta pääsin kärryille todella nopeasti. Pääsin näkemään tuotantotiimin työtä lähietäisyydeltä sekä jännittämään kisoja "ytimestä".

Lahti2017 oppimisympäristöä minun on vaikea tutkailla koska työskentelin pelkästään "ammattilaisten" kanssa jotka siis eivät olleet vapaaehtoisia vaan ulkoistettu tuotantofirma joka piti huolen katsojien viihtymisestä. Opin kuitenkin arvokkaita asioita tapahtuman sisällöstä ja sen järjestämisestä, varsinkin siitä että mitä tehdään kun kaikki ei menekään niinkuin siellä kuuluisassa Strömsössä. Uusia kokemuksia tuli todella paljon ja opin joka päivä uusia asioita, omasta mielestäni tämä vapaaehtoisuus kasvatti minua todella paljon ja antoi uusia eväitä niin opiskeluun kuin työelämään.

Parhaiten mieleen kisoista jäi Iivo Niskasen kultamitali miesten 15km kilpailussa ja Antero Mertarannan selostus kun Iivo tuli maaliin kyseisessä kilpailussa. Työskentelin siis kuuluttamossa eli istuin siinä Mertarannan vieressä kuuntelemassa sitä loputonta juttua kilpailusta ja mietin mistä se kaiken sen energian ja tunteen saa mukaan selostukseensa.

Teemu Sopanen
PAL16k

No comments:

Post a Comment