Monday, March 13, 2017

Lahti MM 2017 ensiapu

Kuuluin MM kisojen valtavassa vapaaehtoisten joukossa ensiaputiimiin. Opiskelen toista vuotta sairaanhoitajaksi ja valinta oli näin ollen helppo, vaikka etukäteen vähän jännittikin kuinka tehtävästä tulisin selviytymään. Onneksi mukana oli RRMT- ammattilaisia (sairaanhoitajia, ensihoitajia, pelastajia jne.) ja muita vapaaehtoisia ammattilaisia meidän opiskelijoiden tukena.

Sairaanhoitaja opinnot ja sitä kautta hankittu EA2- kortti oli tärkein koulutus MM- kilpailuja ajatellen. Osallistuin yhteen vapaaehtoisille tarkoitettuun infotilaisuuteen ja yhteen ensiapuporukan kohdennettuun koulutukseen ennen kisojen alkamista, missä sain suullisesti valtavan määrän yleistä tietoa ja informaatiota. Sähköpostilla saimme vielä kirjalliset ohjeet tueksi.

Työpäiviä kisojen aikana kertyi viisi ja päivillä oli mittaa viidestä kahdeksaan tuntia. Työpisteet olivat vaihtelevia ja pisteestä vaihdellen myös tehtävät olivat erilaisia. Itse tein vuoroista kaksi yleisön ensiapupisteellä, kaksi suurhallissa ja yhden lähtö- maali alueella.

Eniten uutta opin yleisön ensiapupisteellä, missä työskentelin ammattilaisten parina. Heitä haastattelemalla ja seuraamalla sain valtavasti tietoa ja pääsin näkemään miten luontevasti ammattilaiset hoitavat mm. vakavan sairaskohtauksen jälkeen tilanteen purkamisen keskenään (mikä meni hyvin, missä kehitettävää). Lähtö- maali alueella taas pääsin näkemään läheltä huoltojoukkojen toimintaa sekä kokemaan hiihtäjien tunneskaalan laidasta laitaan.

Kehitettävää organisaation puolelta jäi tiedottamiseen ennen tapahtumaa ja sen aikana. Lisäksi koen vapaaehtoisten tulleen kohdelluksi hieman eriarvoisesti vaatteiden jaon suhteen. Jonkinlaista evästä olisi myös voinut olla kahvilassa tarjolla myös klo 18 jälkeen pullan ja kahvin lisäksi, kun työvuorot kestivät kuitenkin puoleen yöhön.

Kaiken kaikkiaan tapahtumasta jäi erittäin positiivinen kuva ja mieluusti lähtisin mukaan uudelleenkin mikäli tilaisuus tarjoutuisi!

No comments:

Post a Comment