Thursday, March 9, 2017

Lahti2017 Catering-hallinto


Päiväni Lahti2017 MM-kisoissa menivät ehkä liiankin nopeasti. Kuuluin hallinnon catering- ryhmään, joka toimi hiihtostadionin vieressä olevassa rakennuksessa, toisessa kerroksessa. Paikkana tämä oli kerrassaan upea. Korkeuksista näki kuinka väki virtasi ja juhlahumua oli. Tehtäviimme kuului pitää huolta, että noin kymmenen eri pistettä saivat virvokkeita ja pientä syötävää pitkin päivää. Näihin kuuluivat esimerkiksi mäkikuuluttamo, FIS- kansainvälinen hiihtoliitto, siruttamo sekä muutama median piste. Tein vapaaehtoistyötä kisojen viimeisimpinä viitenä päivänä, joista kaksi viimeistä oli purkupäiviä. Päivät menivät todella nopeasti, koska tekemistä oli koko ajan. Vapaaehtoisia pisteessämme oli kerralla töissä noin kuusi henkilöä. Suurin osa heistä oli toiminut vapaaehtoisena erilaisissa tapahtumissa jo pitkään ja se näkyi. Heillä oli todella hyvä ote työhön sekä halu auttaa koko organisaatiota. Myös asiakaspalvelun tärkeys nostettiin hyvin korkealle. Vapaaehtoisten arvot näkyivät kaikessa tekemisessä. Catering -ryhmä valmistautui tehtäviinsä yleisellä koulutuksella sekä siihen liittyvällä catering-ryhmän osuudella, jossa käytiin läpi käytännön asioita liittyen omaan työhön. Vapaaehtoisten tukena oli koko ajan yksi palkattu työntekijä pitopalveluyrityksestä.

Näkymä kahvinkeittimen takaaKisat olivat mahtava oppimisympäristö. Olen tehnyt työtä pitopalveluyrityksessä ja työ itsessään oli tuttua. Kuitenkin koko tapahtuma kokonaisuudessaan oli opettavainen. Lahti2017 taipaleeni lähti käyntiin jo syksyllä 2015, kun olin osallisena palvelumuotoilunväylä- opintojen kautta suunnittelemassa ja keräämässä tietoa kisoja varten. Esikisoissa 2016 olin haastattelemassa tutkimusmenetelmien perusteet-ryhmän kanssa kisavieraita. Joten sain olla mukana seuraamassa kuinka pitkä ja kokonaisvaltainen suunnitteluprosessi voi olla. Yllättävää oli, kuinka moni oli valmis tekemään ilmaiseksi töitä suurella panoksella. Moni ryhmämme vapaaehtoisista oli töissä lähes joka päivä koko kisojen ajan. Eniten minua kosketti yhteisöllisyys, kuinka kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Tapahtuma herätti myös kunnioittamaan vapaaehtoistyötä ja muistutti mikä tieto/taito meidän eläkeläisiltä löytyy. Myös kisojen päätyttyä kiitokset ”asiakkailtamme” jäivät mieleen. He todella arvostivat työpanostamme ja huolenpitoamme heitä kohtaan.


Tapahtuma oli ainutlaatuinen ja näkyi pitkin kaupunkia. Tuntui, että koko Lahti oli osallisena ja ihmiset vaikuttivat hyväntuulisilta.
SWOT Lahti2017

SWOT Lahti2017 -Oma oppiminen

No comments:

Post a Comment