Friday, March 24, 2017

Lahti2017 lipunmyynti


Innokkaana hiihtofanina halusin heti mukaan kisojen vapaaehtoiseksi, kun kuulin mahdollisuudesta osallistua. Työskentelin Lahden MM-kilpailuissa lipunmyynnin työtehtävissä. Toimipisteeni sijaitsivat urheilukeskuksen tuntumassa pääportilla sekä Veikko Kankkosen portilla, lisäksi toimin muutamana päivänä Fan Zonen infopisteellä.

Työtehtäviin saimme kattavan koulutuksen sekä itseopiskelumateriaalia. Varsinaisia koulutuspäiviä oli kaksi. Ensimmäinen koulutuspäivä oli yhteinen kaikille vapaaehtoisille ja siinä käytiin läpi tehtäviä yleisesti sekä omia työtehtäviä sektorikohtaisesti. Päivän aikana pääsi hieman aistimaan jo kisatunnelmaa, sillä vapaaehtoisia oli koulutuspäivässä mukana todella paljon monelta eri sektorilta. Toinen koulutuspäivä oli yksityiskohtaisempi ja sen aikana tutustuimme tarkemmin kassa- sekä lipunmyyntijärjestelmään.

Oman oppimisen kannalta kilpailut toimivat hyvänä paikkana kehittää asiakaspalvelukokemusta, sanavalmiutta sekä jonkun verran kielitaitoa. Tapahtuma antoi hyvän mahdollisuuden myös verkostoitumiseen. Haasteita tarjosi uuden kassajärjestelmän opettelu, mutta aiemman työkokemuksen avulla sen sisäistäminen oli helppoa.

Suuren kansainvälisen tapahtuman järjestäminen on valtava projekti, joka vaatii onnistuakseen pitkäjänteistä yhteistyötä monen vuoden ajalta. Tapahtuma saikin kisavierailta paljon kiitosta järjestelyistä ja välitti samalla positiivista kuvaa maailmalle Suomesta ja Lahdesta puhdistaen Lahden 2001 tapahtumien jättämiä varjoja. Tapahtumalle haasteita aiheutti suuret ihmismassat rajallisten tilojen vuoksi, esimerkiksi mäkimontussa.

Oli mahtavaa päästä mukaan tapahtumaan vapaaehtoiseksi. Lipunmyynnin työporukan keskuudessa vallitsi todella hyvä tiimihenki ja työvuorot kuluivat nopeasti. Apua sai aina tarvittaessa ja viestintä lipunmyynnissä toimi hyvin. Lisäksi perehdytys oli mielestäni kattavaa, työvuorot ja toiminta muutenkin oli hyvin organisoitua.


Työvuorojen lomassa ehdin seuraamaan myös kilpailutapahtumia. Ehdottomasti mieleenpainuvinta kilpailujen aikana oli mahtava tunnelma, josta sai nauttia kaikkien kisavieraiden ja työntekijöiden keskuudessa. Lisäksi erittäin mukavat työkaverit jäi mieleen puolentoista viikon ajalta.

Mukavaa Kevättä kaikille!

Jenni Ilmonen

No comments:

Post a Comment