Tuesday, March 7, 2017

Lahti2017 Seremonia-assistentti, Athlete's Lounge

Tittelini kisoissa oli seremonia-assistentti ja toimin torilla (eli Medal Awards Plazalla) backstagella Athlete’s Loungessa emäntänä. Meidän tiimimme tehtävä oli vastaanottaa palkittavat urheilijat ja palkintojenjakajat 30 minuuttia ennen palkintojenjakoa ja huolehtia heidän tarpeistaan. Meiltä urheilijat ja palkintojenjakajat siirtyivät torin lavalle palkintojenjakoon, kulkivat pressialueen läpi ja palasivat Athlete’s Loungeen odottamaan kyytiä takaisin Vierumäelle.

Tiimimme oli aika pieni. Meitä seremonia-assistentteja oli yhteensä neljä, joista kaksi oli aina samaan aikaan vuorossa. Meidän esimiehenämme toimi hiihtoliiton kaksi edustajaa, joista aina toinen oli vuorossa. Meitä oli siis yhteensä kolme per vuoro huolehtimassa Athlete’s Loungeen tulevista henkilöistä.

Tärkeintä työssä oli varmistaa, että kaikki palkittavat urheilijat ja palkintojenjakajat saapuivat paikalle ajallaan. Sen lisäksi laitoimme esille juoma- ja ruokatarjoilun, pyysimme mitalistit allekirjoittamaan Urheilumuseeon tulevan valopallon, annoimme mitalisteille Stora Enson suunnitteleman mitalilaatikon ja tietenkin huolehdimme mitalistien tarpeista.

Valmistauduin tehtäviin osallistumalla vapaaehtoiskoulutukseen, joka järjestettiin ke 18.1. Kuulin koulutuksessa tarkemmin, mitkä tulevat työtehtäväni tulevat olemaan, tapasin yhden tulevista työkavereista sekä ylemmän esimiehen. Koulutus auttoi hahmottamaan tapahtumaa kokonaisuutena paremmin ja ymmärtämään oman roolini osana kisakokonaisuutta.

Tapahtuma tarjosi hyvin kansainvälisen sekä asiakaspalvelulähtöisen oppimisympäristön. Kisojen yhtenä teemana oli asiakaspalvelu ja palvelualttius olikin omalla kohdallani vahvasti läsnä, koska tehtäväni oli huolehtia urheilijoista. Ajoittain työpäivät olivat myös hyvin hektisiä, koska palkintojenjakoja saattoi olla illan aikana monta, urheilijoita ja heidän aveccejaan paljon ja välillä urheilijoiden saapuminen jäi aika viime tinkaan. Pelkästään yhtä palkintojenjakoa varten meillä oli noin 20 vierailijaa ja kiireisimpänä päivänä palkintojenjakoja oli yhteensä viisi. Kaikki urheilijat saivat palkintonsa kuitenkin ajallaan ja yleisölle tämä kiire ja hektisyys ei välittynyt.


SWOT Lahti2017 oppimisympäristönä oman oppimisen kannalta

SWOT Lahti2017-kisoista yleisesti


Mieleenpainuvin oppimiskokemus oli varmaan se, kun työvuorossa oli erityisen hektistä, stressi kova ja tuntui, että eihän tästä selviä, tekemistä on liikaa, ja pysähdyin hetkeksi vaan hengittämään, totesin itselleni, että hyvin se menee ja jatkoin vuoron onnistuneesti loppuun.

Mieleenpainuvia tilanteita kisoista oli useita. Tapasin useita mitalisteja, kuten Iivo Niskasen, Sami Jauhojärven, Kerttu Niskasen, Aino-Kaisa Saarisen, Krista Pärmäkosken, Laura Monosen, Charlotte Kallan, Stefan Kraftin, Marit Björgenin ja monia, monia muita. Yksi jännittävä tilanne oli se, kun Ruotsin kuningas ilmestyi yllättäen Athlete’s Loungeen henkivartijoidensa kanssa. Oli myös todella hienoa seurata kisoja, koska nämä olivat ensimmäiset urheilukisat, joita seurasin paikan päältä. Tunnelma oli mahtava ja voin todella sanoa nauttineeni joka hetkestä.

No comments:

Post a Comment