Monday, March 13, 2017

Lahti2017


Olin mukana vapaaehtoisena Lahden MM-kisoissa. Olen sairaanhoitajaopiskelija, joten hain ensiaputehtäviin. Saatuani tiedon pääsystäni vapaaehtoiseksi, ilmoittauduin koulun projektityöskentelykurssille. Kävin myös infotilaisuudessa, jossa käytiin läpi ensiavun toimintaa kisoissa. 

Keskeisimpiin tehtäviini kuului päivystäminen eri pisteillä, jotka sijoittuivat kisa-alueelle tai Lahden torille palkintojenjakotilaisuuksiin. Olin päivystämässä maastossa eri pisteillä, Suurhallissa aamu- ja ilta-aikoihin sekä torilla. Oli mukava päästä useaan eri pisteeseen. Itse olin jokaisessa pisteessä yhden tai useamman muun vapaaehtoisen kanssa. Tein yhteensä kahdeksan työvuoroa, joiden pituudet vaihtelivat muutamasta tunnista kahdeksaan tuntiin. 

Vapaaehtoisten lisäksi ensiaputoiminnassa olivat mukana RRMT:n työntekijät, jotka ovat alan ammattilaisia ja he järjestävät ensihoitopalveluita erilaisiin tapahtumiin. Miinusta annan siitä, että tiedonkulku RRMT:n ja vapaaehtoisten välillä oli hieman heikkoa, johtuen muun muassa eri tietoliikennejärjestelmistä. Välillä oli myös epäselvyyttä siitä, missä kenenkin työpiste siinä vuorossa tulee olemaan eikä ollut ketään asiasta tietävää paikalla. Tärkeintä on kuitenkin se, että asiakkaat tulivat hoidetuksi.

Itselleni ei tullut mitään vaativia tilanteita vastaan, pari hassua laastarin laittoa, joten uutta en siltä saralta oppinut. Toki oli mielenkiintoista päästä mukaan noin ison organisaation toimintaan mukaan, siitä sain arvokkaan kokemuksen. Oli hienoa olla mukana järjestämässä MM-kisoja. Erityismaininnan voisi antaa hyvin järjestetylle vapaaehtoisten ruokailulle: ruoka oli joka päivä todella hyvää! 

Kisoissa vallitsi huikea tunnelma! Oli mahtavaa päästä katsomaan kisoja ja nauttia tunnelmasta myös omien työvuorojen ulkopuolella.


Mirka Myllynen


No comments:

Post a Comment