Monday, March 6, 2017

Lipunmyyjänä Lahti2017 kisoissa

Toimin kisoissa lipunmyynnissä, joka oli myös ensisijainen toiveeni vapaaehtoiseksi hakiessani. Olin jo aiemmin työelämässä käyttänyt kassaa ja toiminut asiakaspalvelualalla. Tämän vuoksi tämä työtehtävä tuntui luontevalta.

Ennen kisojen alkamista osallistuin järjestettyihin info- sekä koulutustilaisuuksiin. Erityisesti sektorikohtainen koulutus oli hyvin järjestetty, ja pidin siitä, että yhteisen koulutuksen jälkeen järjestettiin vielä toinen tilaisuus pienemmissä ryhmissä. Vaikka järjestelmät olivatkin melko yksinkertaiset käyttää, oli helpompi päästä tutustumaan järjestelmiin, kun niitä pääsi itse testaamaan joka ei ollut mahdollista isossa ryhmässä.

Työtehtäviini kuului lähinnä lipunmyyntiä. Tietysti jonkin verran myös asiakkaiden auttamista erilaisissa asioissa kuten katsomo valinnoissa. Yhden vuoroistani tein torin myyntipisteessä, jossa infoamista oli enemmänkin. Kolme vuoroa tein pääportilla, ja yhden kisa-alueen infossa. Pidin siitä, että pääsin tutustumaan kaikkiin muihin pisteisiin, paitsi hämeenportille. Kaikki pisteet olivat kuitenkin vähän erilaisia.

Parasta kisoissa oli ehdottomasti kisafiilis. Oppimisympäristönä kisat olivat kansainvälinen ja turvallinen, aina oli joku apuna. Itse koin, että olisi ollut mukava päästä varsinkin stadion ja mäkimonttu katsomoihin tutustumaan ennen kisoja, jotta olisi osannut opastaa asiakkaita paremmin. Useammassakin tilanteessa olisi ollut myös hyvä, jos lippukonteilla olisi ollut jotain esitteitä kisoista ja alueista, joita olisi voinut asiakkaille antaa mukaan. Torilta näitä löytyikin, mutta pääportilta ei.Olen erittäin tyytyväinen, että päätin lähteä kisoihin mukaan!

No comments:

Post a Comment