Sunday, March 12, 2017

Metsäoppaan kisatunnelmatSain puhelun Keski-Uusimaasta, he halusivat kirjoittaa jutun Uudellamaalla asuvasta vapaaehtoisesta. Suostuin tietenkin! 😊Lehti ilmestyi viimeisenä kisapäivänä 5.3.

Toimin siis metsäoppaana kisojen aikana. Koin tehtävän mielekkäänä, vaikka minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta oppaana olosta taikka kisa-alueesta. Neljänä viidesta työvuorosta olin ladunylitys-opas. Yhtenä päivänä toimin opastuspisteellä oppaana.
Tunnelma kisoissa oli koko kisojen aikana hyvä. Kisayleisössä oli hyvä tunnelma ja suurimmilta hankaluuksilta vältyttiin. Käytin radiopuhelinta ensimmäistä kertaa, ja hyvin toimi! Kielilläkin pääsin puhumaan, englantia pääosin, mutta verestin myös ruotsinkielen taitojani. 😁

Koin, että meidän metsäoppaiden opastus oli riittävä, välillä vaan sisäinen tiedotus ei kulkenut eri osastojen välillä. Esimerkiksi emme saaneet tietoa kun vasta paikalle mentäessä, että kyseinen ladunylitys ei olekaan käytössä. Joten sen johdosta minulla ei ollutkaan yhtenä päivänä töitä.

En varsinaisesti koe, että olisin oppinut hirveästi uutta, mutta nyt tiedän senkin miten valtavasti vapaaehtoisia noin isoihin kisoihin tarvitaan. Ja kuinka paljon ladun varsilla on työtehtävissä porukkaa. Niin ja tietenkin opinhan hiihtosanastoa sekä sain opastusta suksien valintaan vakavasti hiihtoa harrastavalta.

Mieleenpainuvin kisakokemus oli se kun Iivo kaatui norjalaisen jalkoihin viimeisessä mutkassa pari sprintissä. Siitä sai keskustelun aihetta koko loppu kisojen ajaksi! Nämä olivat minulle ensimmäiset hiihtokisat, jossa olin seuraamassa, ja tykkäsin kovasti. Hyvä mieli jäi kokonaisuudessaan Lahden 2017MM- kisoista!
No comments:

Post a Comment