Tuesday, March 14, 2017

Mieleenpainuva kokemus Lahden MM-kisoissa!

Odotin kisojen alkamista jo kauan. Ensin tarkoituksena oli tulla vain katsojan roolissa, mutta koulusta tulleen sähköpostin kautta innostuin mukaan lähtemään ensiapupäivystäjäksi kisoihin.

Kisat tulivatkin yllättävän nopealla aikataululla ja nopeasti olikin jo avajaispäivä. Heti ensimmäisen työvuoron jälkeen huomasi kuinka raskaita pitkät päivät pihalla olivatkaan. Unen tarve kasvoi pihallaolon vuoksi julmasti.

Päivien sisältö vaihteli kamalasti. Oli rauhallisia aamuvuoroja suurhallissa lapsien touhua katsellen ja vastakohdaksi after ski touhuja yömyöhään. Omalle kohdalle ei mitään suurempaa onnettomuutta sattunut. Kuitenkin kokoajan joutui olemaan skarppina ja seuraamaan ympäristöä haavereiden varalta. Työnkuvaan kuului myös kaikkea maton teippauksesta juomatelineenä olemiseen. Pääsin myös ensiavun järjestäjän RRMT:n hoitajan sekä lääkärin kanssa olemaan yleisön ensiapu pisteellä. Tämä oli ehkä tapahtumarikkain päivä. Asiakkaita oli n. 30, 8 tunnin aikana. Muuten päivien aikana saattoi olla vain muutama laastarin hakija. Kontilla hoitajan ja lääkärin kanssa pääsi jakamaan kokemuksia ja oppimaan heiltä todella paljon.

Henkilökohtaisesti kisat olivat mielestäni onnistuneet. Tykkään haasteista ja pienestä jännityksestä jota kisojen aikana päivystäessä kokoajan oli. Tekisin mielellään uudestaan samanlaisia päivystyksiä jos ja kun siihen on mahdollisuus.

Mieleenpainuvin kokemus oli viimeinen päivä RRMT:n hoitajan ja lääkärin kanssa. Kokonaisuudessaan päivä oli milenkiintoisin ja antoisin. Potilaat ja tilanteet vaihteli ja kaikilla ketä ensiapuun hakeutui oli jotain missä pystyimme auttamaan. Muuten päivystyksessä oltiin vain vartioimassa, jos sattuu jotain tapahtumaan.
 

-Minna😎

No comments:

Post a Comment