Tuesday, March 7, 2017

MM2017, logistiikka

Aloitin työurakkani MM-kisoissa maanantaina 6.2 kisa-alue kierroksella raikkaassa pakkassäässä. Rakennuspäivinä työskentelin varastolla pakaten sekä kuljettaen tavaroita eri pisteisiin. Kisojen aikana työskentelin paku-teamissa ja kuljetimme aamuisin ennen kisojen alkua tavaroita kisa-alueelle sekä torille ja Sibeliustalolle.

Innostuin MM-kisojen vapaaehtoisuudesta jo syksyllä kisoja koskevassa info tilaisuudessa ja tammikuussa osallistuin vapaaehtoisten koulutuspäivään. Vapaaehtoisten koulutus olisi voinut olla tiimikohtaisesti selkeästi laajempi ja kattavampi. Yleinen osuus olisi puolestaan voinut olla lyhyempi.

Minun kisaurakkani koostui 6 työpäivästä sekä rakennuksen että kisojen aikana.
Oppimisympäristönä MM-kisat olivat varmasti monelle vertaansa vailla, mutta en voi sanoa itse henkilökohtaisesti oppineeni juurikaan uutta. Pakuteamilla ei varsinaisesti ollut aivan älyttömästi hommaa ja varasto oli sekava sekä tehtävät epäselviä. Tiedotus pelasi puutteellisesti, mutta ihmiset olivat oikein mukavia ja työpäivät menivät joutuisasti. Varaston vapaaehtoiset olisi esim. hiljaisempina rakennuspäivinä voinut siirtää alueille, joilla on kiirettä. Typerintä ikinä on, että toisaalla ihmisillä on älytön kiire ja toisilla ei ole mitään tekemistä. Organisointiin kiinnittäisin jatkossa huomiota.

Mielestäni kisat olivat älyttömän onnistuneet ja vapaaehtoiset olivat merkittävässä osassa kisojen onnistumisessa ja se oli todella suuri voimavara. Vapaaehtoiset saivat hienoja etuja ja mahdollisuuden seurata kisoja aitiopaikalta. Tunnelma oli kisa-alueella uskomaton ja ihmiset ystävällisiä.
Kehityskohteeksi ehdottaisin kansainvälisempää after ski:ta. Pelkästään suomalaiset esiintyjät eivät houkuta ulkomaalaisia paikalle. Olisi hyvä, että myös kansainvälisille vieraillemme olisi jotain iltaohjelmaa.
Hienoa LahtiMM2017, kerrankin voin todeta olevani todella ylpeä ollessani lahtelainen :) 
No comments:

Post a Comment