Friday, March 3, 2017

Mukana Lahti2017 lipunmyyntitiimissä

Huh huh. Nyt ovat takana omalta osalta nämä juhlakisat, ja voi katsoa taaksepäin, että mitä tulikaan tehtyä ja opittua. 


Tein töitä viitenä päivänä MM-kisojen lipunmyynnissä, kahdesti torilla ja kolmesti kisa-alueen pääportilla. Pääasiallinen tehtäväni oli päivälippujen myynti kisavieraille Ticketmaster- sekä kassapäätejärjestelmää käyttäen, mutta hyvin paljon tuli asiakkaita neuvottua ja opastettua. Tämä "infoihmisen" rooli korostui erityisesti torin myyntipisteellä toimiessa.

Oppimisympäristönä Lahti2017- juhlakisat oli ainakin kansainvälinen ja laaja. Pääsin toimimaan englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.


Vahvuuksia

  •  Näkee laajasti erilaisia ihmisiä kansainvälisessä ympäristössä ja saa työskennellä heidän kanssaan
  •  Kannustava ilmapiiri oppia työn kautta
  •  Pääsee mukaan oikeaan työyhteisöön, jossa täytyy oma-aloitteisesti hankkia tietoa ja soitella oikean infon perään 

Heikkouksia
  •  Valtavan laaja organisaatio, jossa oikeellisen tiedon kulku ja saanti välillä takkusi pahasti
  •  Omalla kohdalla hieman huono työtehtävävalikoima, päädyin tehtävään, joka jo kolmen vuoden kassatyöskentelyn jälkeen tuttua


Mahdollisuuksia
  •   Jos projektia toteutetaan jatkossa Salpausselän kisojen vapaaehtoistoiminnan muodossa, pääsevät tulevat osallistujat mukaan paremmin hallittuun ja tiiviimpään organisaatioon, mutta edelleen isoon ja koulun ulkopuoliseen projektiin mukaan.


Tästä projektista parhaiten jäivät itselleni parhaiten mieleen kaikki muulla kuin äidinkielellä tulleet asiakaspalvelutilanteet. Norjalaisten ja ruotsalaisten kisavieraiden kanssa toimiessa sain paljon lisää rohkeutta käyttää ruotsin kielen taitoani, joka osoittautui varsin riittäväksi, kun vain uskalsi avata suunsa.

Lisäksi sain hyvää kokemusta ns. ”epämiellyttävien asiakaspalvelutilanteiden” hoidosta, joissa asiakas väistämättä tulee pahoittamaan mielensä, kun kisaorganisaatio ei esimerkiksi lunasta takaisin epähuomiossa ostettuja väärän päivän lippuja. Sain varmuutta hoitaa näitä tilanteita itsenäisesti, kun kesätöissäni olen siirtänyt vastaavat tilanteet esimiehelleni.

Jos oppimistilanteista pitäisi valita vain yksi parhaiten mieleen iskostunut hetki, se olisi myyntitilanne torilla, jossa kolmihenkinen puolalaisperhe halusi ostaa lippuja useaksi päiväksi. Hyvin vajavaisella englannilla tilannetta selvittelimme pidemmän aikaa, kunnes lopulta nämäkin kisavieraat saivat mitä olivat tulleet hakemaan. Oli hieno tunne, kun he tuskastelumme jälkeen poistuivat hymyillen ja kiitellen paikalta. Tästä opin, ettei parhaan mahdollisen englannin kielen puhuminen aina ole paras ratkaisu, vaan joskus parasta jälkeä tulee käyttämällä lyhyitä ja yksinkertaisia lauseita.

Ylivoimaisesti paras hetki näissä kekkereissä, jonka tulen varmasti muistamaan vielä pitkään, tuli vastaan viimeisenä työpäivänäni. Pääsin lähtemään pääportilta aamuvuorosta juuri kun Iivo Niskanen hiihti maailmanmestariksi kotiyleisön edessä. Juoksin kisa-alueelle A-stadionin sisäänkäynnille juuri ajoissa näkemään ja kuulemaan tuon hetken. Sitä en kyllä usko heti unohtavani!

Ehdottomasti voin sanoa, ettei ole tullut hetkeäkään kaduttua, että lähdin mukaan näihin karkeloihin. Myyntikopeissa oli mahtava yhteishenki, tapasin paljon uusia mukavia ihmisiä ja sain roppakaupalla uusia kokemuksia!


No comments:

Post a Comment