Wednesday, March 8, 2017

Katsomo-opas

Olin katsomo-oppaana katsoin katsomoalueella asiakkaiden lippuja ja neuvoin heitä löytämään numeroidut paikat.  Tehtäväni oli myös auttaa asiakkaita yleisesti ja vastailla heidän kysymyksiin.

Vapaaehtoisten koulutuksena meillä oli messukeskuksessa perehdytyspäivä, joka oli tarkoitettu kaikille vapaaehtoisille. Sitten oli myös katsomo-oppaille erillinen perehdytys kisa-alueella. Päivääni valmistauduin aina ottamalla selvää, mitä on päivän ohjelmistossa. Ja oli hyvä osata kertoa aina asiakkaalle mihin kellon aikaan jokainen tapahtuma oli.  Aina ennen vuoron alkua kokoonnuimme samoille paikoille ja pidimme pienen alku infon, jossa kertasimme päivän ohjelman ja jokaisen työpisteen.

Oli hienoa ollu mukana tällaisessa kansainvälisessä tapahtumassa. Kilpailut eivät ehkä opettaneet minulle asiakaspalvelu työstä, koska siitä minulla on jo aika paljon kokemusta. Mutta suuri yleisö opetti minulle sitä, että kuinka väenpaljoudessa ihmiset käyttäytyvät. Myös osasi itse miettiä kisojen järjestelyitä paremmin ja sitä, että mikä on mennyt hyvin ja missä on järjestäjillä parannettavaa. Koska tilanteet muuttuvat koko ajan ja järjestäjätkään ei pysty ennakoida ihan kaikkea. Haluaisin tulevaisuudessa joskus olla mukana vastaavassa tapahtumassa tai jopa olla mukana järjestämässä hieman pienempää tapahtumaa.
Mm-kilpailuissa oli ihmisiä monesta maasta, niin sai myös puhua englantia ja asiakkaiden kanssa.

Tapahtumassa katsomo-oppaana huomasi varmasti katsomoiden kannalta vahvuudet ja puutteet.
Heikkous joista asiakkaatkin valittivat oli se, että keskiviikkona katsomot täyttyivät liian nopeasti ja hiihdon a-katsomoon ei jäänyt tilaa enää edes niille, jotka olivat maksaneet katsomosta. Siitä voi tulla jälkeenpäin sanomista. Vika oli silloin luultavasti siitä, että akkritointi korteilla oli mennyt niin paljon sisälle porukkaa. Mielestäni katsomot oli lokeroitu, ehkä hieman liian moneen osaan esimerkiksi c2 ja c3, olisi voinut ihan hyvin olla yhtenäinen ja myös b-katsomot.
Vahvuuksia oli ehkä hiihdot, kun olivat hyvin katsoja ystävällisiä. Koska hiihtäjät menivät suhteellisen monesti stadionin läpi ja loppusuora oli hyvässä kohtaan. Myös screenit olivat suuret ja niistä näki hyvin.
Mieleenpainuvin tilanne mm-kilpailuissa oli, kun Suomi sai kultaa 15 km perinteisellä hiihdolla ja koko yleisö repesivät ja kaikki huusivat Iivoa. Siinä oli hieno tunnelma ja sinä päivänä kilpailut varmasti täyttivät monen katsojan odotukset, ainakin meidän suomalaisten.No comments:

Post a Comment