Thursday, March 9, 2017

Vaate- ja varustejakokeskus

Jutta Laulajainen
Student Team

Olin Lahti2017-kisoissa vaate- ja varustejakokeskuksessa, joten omat työtehtäväni ajoittuivat ajalle ennen kisoja. Tehtävänäni oli pakata valmiita peruskasseja jaettavaksi, skannata akkreditointipasseista vaatepakettien sisältöä ko. henkilölle, sekä rahastus. Ajoittain toimin myös sovitusapuna vapaaehtoisten etsiessä itselleen oikeaa kokoa.

Sain tehtäviini koulutuksen paikan päällä, ja opinkin nopeasti miten homma toimii. Päivät olivat yllättävän vaihtelevia, sillä toisina päivinä kävi vain muutamia asiakkaita tuntien sisällä ja toisinaan taas paikalle tuli kerralla isompi joukkio. Suurimman haasteen koin, kun jäin hetkeksi yksin toimipisteelle – tuolloin kone herjasi erroria, ihmisille ei ollut sopivia vaatteita, puhelin soi tauotta ja en ehtinyt ohjata ihmisiä sovittamaan oikeaa kokoa. Vajaan 10 min. kaaos saatiin lopulta taltutettua, kun Jenni pääsi paikalle ja olin onneksi saanut kärsivällisiä ihmisiä pisteelleni ja he viitsivät omatoimisesti etsiä itselleen sopivat varusteet.

Opin tehtävissäni, että pidän yllättävän paljon ns. urakkatyöstä. Toimin mielelläni tietyn tehtävän parissa, kunnes se on tehty tai tavoite saavutettu. Sen sijaan asiakaspalvelutyö ei ole ollenkaan vahvuuteni. En osaa olla tarpeeksi jämäkkä asiassani, joten koen että auktoriteettini ei riitä epätyytyväisten ihmisten kanssa toimiessa. Kuitenkin tietyllä tapaa pidin päivien vaihtelevuudesta yhdistettynä tuttuuteen. Kun osaa asiat eri toimialueilla, on kiva vaihtaa tilanteen tullessa sinne, missä sillä hetkellä tarvitaan apua kipeimmin.
Käytännössä kokemus student teamin kautta työskentelystä Lahti2017-kisoissa vahvisti omaa käsitystäni osaamisestani ja kyvyistäni. Lisäksi pääsin tutustumaan kivoihin tyyppeihin ja oppimaan uusia asioita!

Pääasiallisesti asiat sujuivat hyvin, mutta ajoittaisia ongelmia seurasi sisäisestä viestinnästä – tai pikemminkin sen puutteesta. Tiiminvetäjät olivat ohjeistaneet omaa ryhmäänsä eri tavalla kuin mitä meille oli ilmoitettu, joten se aiheutti jonkin verran sekaannuksia. Myöskin tekniikan rikkoutuminen yhtenä iltana oli hankalaa, sillä emme päässeet skannaamaan tietoja passeista suoraan, vaan meidän piti päätellä työtehtävän (englanninkielisestä) nimikkeestä, että mitä se voisi vastata meidän paperisissa (suomen kielisissä) listoissa, jotka eivät olleet edes aakkosjärjestyksessä.
Ryhmien hakuaikojen aikatauluttaminen ei myöskään ihan toiminut, sillä ajoittain oli isoakin ruuhkaa ja viikonloppuna taas hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Myöskään aikaisin aamulla tai myöhään illalla ei käynyt juuri ketään, joten jatkossa varustejaon aikatauluja voisi tiivistää aika rankallakin kädellä.
Lähinnä siis kommunikoinnissa eri toimijaportaiden välillä oli puutteita, jotka ilmenivät vasta meidän alemmalla tasolla. Myöskin sponsorin vaihtuminen tuotti probleemia, kun vapaaehtoisrekryyn ilmoitetut koot eivät pitäneetkään enää paikkaansa, joten varasto ei ollut aivan ajantasainen. Tyytymättömyyttä väärän kokoisista vaatteista oli ilmassa, mutta taisimme loppujen lopulta saada varustettua lähestulkoon kaikki. Ainakin heidät, jotka tulivat omalla ilmoitetulla ajallaan hakemaan vaatepakettinsa.


Parhaamme teimme ja kiitosta saimme, joten alles klar! Siitä olikin hyvä jatkaa suoraan kisoihin, jotka olivatkin ihan huikea elämys ladun varrelta seurattuna! J

No comments:

Post a Comment