Tuesday, April 4, 2017

Katsomo-oppaana MM-kisoissa

Olin Lahden MM-kisoissa katsomo-oppaana. Minulla valmistautuminen MM-kisojen vapaaehtoistyöhön alkoi oikeastaan jo koulun (LAMK) kautta, koska olin mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa myös vapaaehtoiskoulutuksia. Toki osallistuin itsekin sektorikohtaiseen koulutukseen.

Oli erittäin mielenkiintoista nähdä näinkin suuren tapahtuman kulissien taakse. Välillä tapahtumasuunnittelu tuntui jopa kaoottiselta ja mietinkin miten varsinainen toteutus todellisille asiakkaille tulisi toteutumaan.

Olen iloinen että sain tämän mahdollisuuden olla mukana MM-kisoissa. Kokemus oli positiivinen, ja voisin hyvin harkita osallistuvani vapaaehtoiseksi joskus tulevaisuudessakin. Meillä oli ryhmän kesken hyvä henki ja vetäjämme oli aidosti kiinnostunut tehtävästään sekä meistä tiimiläisistä. Pääsääntöisesti koin järjestelyt hyvin suunnitelluiksi.

Parannusehdotuksena tulisi mieleen jonkinlainen interaktiivinen työvuorolista, minne pystyisi päivittämään asemapaikan ja esimerkiksi sen oletko jo käynyt tauolla/syömässä vai et. Näin esimerkiksi meidän "kymppeinä" toimineiden olisi ollut selkeämpää hoitaa tauotusta. Kympit olivat siis kiertäviä tauottajia ja jotka myös hoitivat raportointia ryhmänvetäjän ja muiden oppaiden välillä.

Työhistoriasta asiakaspalvelualalla oli paljon hyötyä tässä tehtävässä. Koska asiakaspalvelu työnä on tuttua, pystyin nauttimaan kisatunnelmasta ja välittämään hyvää fiilistä toivottavasti myös eteenpäin. Oli mahtavaa huomata kuinka erilaisia ja eri taustaisia ihmisiä tällainen suuri tapahtuma oli koonnut yhteen. Pääsin tutustumaan moneen uuteen ihmiseen jopa ulkomaita myöten. Yhtenä päivänä työvuoroa odotellessa innostuimme pienellä porukalla keskustelemaan hyvinkin syvällisesti, kunnes oli aika taas kiiruhtaa töihin Tämän keskustelun tuloksena huomasin saaneeni itselle uuden ystävän Larsista, joka oli saapunut Norjasta saakka vahvistamaan vapaaehtoisten joukkoa.Yksi kisojen ehdoton kohokohta oli 25.2 lauantai. Kisapaikka oli loppuunmyyty, sää oli mahtava ja tunnelma loistava. Iltamäen yhteisvaloshow ja ilotulitukset kisan jälkeen jäivät mieleen upeina kokemuksina.

Hieno kokemus, suosittelen rohkeasti kokeilemaan jos mahdollisuus eteesi tulee!

No comments:

Post a Comment