Wednesday, April 12, 2017

Lahti 2017 kisat ensiaputehtävissä

Heippa!
Toimin Lahti2017-kisoissa ensiaputehtävissä viitenä päivänä. Tomimme ensiapujoukoissa aina joko pareittain tai kolmen hengen ryhmässä ja jakaannuimme eripuolille kisapaikkaa, kuten messuhalliin, mäkikumpuun, maali-lähtöalueelle tai hiihtoreittien varrelle. Jokaisessa paikassa oli kuitenkin sama tehtävä, eli olla apuna niin yleisölle kuin urheilijoille tai muille työntekijöille ja vapaaehtoisille, jos he apua tarvitsivat. Hain kisoihin, koska mielestäni tämä oli todella mielenkiintoinen ja mielekäs tapa saada opintopisteitä ja samalla seurata kisoja. Tämä myös sopi hyvin lukujärjestykseeni.

Tammikuun alussa osallistuin messukeskuksessa järjestettävään vapaehtoisten infotilaisuuteen. Saimme siellä materiaalia ensiaputehtävistä sähköpostiimme ja perehdyin siihen ennen työvuorojeni alkamista. Samalla kertasin erilaisia ensiaputehtäviin liittyviä tilanteita.Lahti-kisoihin osallistuminen antoi hyvin mielenkiintoisen ja erilaisen oppimisympäristön. Kisojen aikana pääsi erilaisiin paikkoihin töihin, kuten mäkikumpuun, lähtö- ja maalialueelle sekä messuhalliin, joten jokainen päivä oli erilainen jo työpaikan sijainnin puolesta. Myös työtehtävät vaihtelivat työpaikan puolesta, siten että messukeskuksessa oli enemmänkin yleisön auttamista ja illalla heidän ”perään katsomista” kun taas lähtö- ja maalialueella sekä mäkikummulla oltiin valppaana myös työntekijöille, kameramiehille, urheilijoille ja heidän taustajoukoillekin. Mielestäni jokaisella pisteellä työjärjestelyt sujuivat hyvin eikä ongelmia ainakaan oman työvuoroni aikana tullut. Lisäksi jokaisena päivänä työporukka, jonka kanssa töitä teki, oli todella mukava ja teki päivästä vielä paremman.


Kisoihin osallistuminen opetti ensiaputehtävissä olosta sekä siellä erilaisista tehtävistä, vaikka niitä ei omien päivien aikanani hirveästi ollut. Opin kuitenkin, esimerkiksi radiopuhelimenkäytöstä ja siitä, miten sinne puhutaan ja pyydetään apua, siitä mitkä ovat esiapujoukkojen tehtäviä, miten erilaisissa tilanteissa toimitaan sekä miten työskennellään pienryhmissä ensiaputehtävissä. Mielenkiintoisimmat päivät olivat maali- ja lähtöalueella sekä mäkimontussa, jossa pystyi myös samalla nauttimaan mahtavasta kisatunnelmasta. Mäkimontussa puolestaan oli myös upeat maisemat seurata kisoja.Kisoista jäi kokonaisuudessaan todella hyvä fiilis ja varmasti myös tulevaisuudessa vastaavanlaisiin vapaaehtoistoimiin osallistuminen kiinnostaa!

No comments:

Post a Comment