Friday, April 21, 2017

Lahti2017 Katsomo-opas

Olin Lahden MM-kisoissa mukana katsomo-oppaana yhteensä viitenä päivänä. Työtehtäviin kuului tarkastaa katsomoon pyrkiviltä ihmisiltä, että heillä oli kyseiseen katsomoon oikeuttava lippu. Tämän lisäksi opastimme ihmisiä oikeisiin katsoimoihin sekä pidimme huolta, että katsomot olivat siistit eikä siellä ollut roskia lojumassa ympäriinsä. Opastimme muutenkin erilaisissa tilanteissa kisayleisöä ja varmistimme omalta osaltamme, että jokaisen MM-kisat sujuivat mahdollisimman hyvin ja joustavasti.

Ennen kisoja meille järjestettiin vapaaehtoisten koulutus missä käytiin läpi yleisiä asiakaspalvelutilanteita ja miten niissä toimitaan, kerrottiin hiukan Lahdesta kisakaupunkina sekä itse kisoista mitä siellä tulee tapahtumaan. Veikkaan, että koulutus oli varsin hyödyllinen jotka eivät ole Lahdesta kotoisin tai joille ei MM-kisat tai salppurinkisat olleet tuttuja. Tämän jälkeen meidät ohjattiin omien tehtävien mukaan kuulemaan tarkemmin omista tehtävistä ja miten ne käytännössä toimivat. Meille katsomo-oppaille selvitettiin, että minkälaisia eri lippuja katsojilla voisi olla sekä mistä näki, että pääsikö lipulla kyseiseen katsomoon. Lisäksi kartasta näytettiin missä on mikäkin katsomo ja kuinka sinne pääsee. Samalla vielä kerrattiin kuinka asiakas kohdataan siinä katsomon edessä ja kuinka niitten kanssa tulee toimia. Lopuksi kävelimme vielä itse kisa-aluetta läpi ja meille näytettiin ihan konkreettisesti, että missä on mitäkin.

Itse MM-kisat olivat mahtava kokemus. Tunnelma oli huipussaan lähes jokaisena päivänä ja pääsi seuraamaan hienoja urheilusuorituksia paikanpäällä. Nämä olivat minun ensimmäiset kisat Lahdessa. En ollut aikasemmin käynyt katsomassa edes salpausselän kisoja ja nämä MM-kisat tekivät minuun kyllä suuren vaikutuksen. Katsomo-oppaana ollessani tuli tavattua paljon erilaisia ihmisiä eri maista mikä omalla tavallaan oli mielenkiintoista, kun sai tutustua hiukan näihin ihmisiin. Myös muutama julkisuuden henkilökin tuli tavattua kuten Juha Mieto sekä Siiri "Äitee" Rantanen.

Mieleenpainuvin oppimiskokemus Lahden MM-kisoissa oli kyllä päivät jolloin katsomot olivat ihan täynnä. Siinä huomasi kuinka suuret ihmismassat liikkuvat ja käyttäytyvät sekä pääsi työskentelemään stressaavissa ja hektisissä oloissa. Mieleenpainuvin tapahtuma itse kisoissa oli kyllä, ehkä hiukan kliseisesti, Iivo Niskasen MM-kulta. Oli hieno kokemus olla paikan päällä itse todistamassa tapahtumaa, kun suomalainen saavuttaa jotain hienoa ja monituhatpäinen yleiso huutaa ja hurraa. Se hetki oli hieno.

No comments:

Post a Comment