Thursday, April 13, 2017

Lahti2017 Media Services

Työskentelin MM-kisoissa kymmenen päivän ajan mediapalveluissa. Päädyin tähän tehtävään monen mutkan kautta. Student Teamin johtaja Janna Lehtola vinkkasi minulle tätä tehtävää, joten hain sitä. Aluksi ei kuulunut mitään, vaikka lähes kaikki muut paikat oltiin jo täytetty. Lopulta kuitenkin paikka varmistui.

Aluksi jännitti, koska en tiennyt yhtään mitä työnkuvaan kuului. Ennen kisojen alkua sovittiin mediapalveluissa työskenteleville tutustumiskierros tiloihin. Mitään yksityiskohtia ei silloin käyty läpi. Paikat esiteltiin meille ja hieman avattiin sitä, mitä missäkin tulee milloinkin tapahtumaan.
Työnkuvaan kuului erilaiset asiakaspalvelutehtävät, juoksevien asioiden hoitaminen, toimittajien ja valokuvaajien avustaminen ja opastaminen. Jotkut päivät olivat toisia tapahtumarikkaampia. Välillä joutui istumaan ja ihmettelemään ja välillä sai juosta pää kolmantena jalkana. Vaikka aluksi jännitti, omaksui tehtävät nopeasti ja tekemiseen tuli varmuus.

Työpisteisiini kuului päämediakeskus messuhallissa, Sub-mediakeskus kisa-alueella ja CC-selostamot. samassa rakennuksessa. Päämediakeskuksella autettiin toimittajia joko tiskin takana tai muissa tehtävissä. Sub-mediakeskuksessa taas autettiin valokuvaajia. CC-selostamoissa oli median edustaja auttamassa, jos selostajille tuli jokin ongelma esimerkiksi tekniikan yms. kanssa.

Parhaiten mieleeni jäi, kun lähdin opastamaan muutamaa saksalaista toimittajaa. Heille oli varattu luokkatila Salpauksen rakennuksista, joten autoin heidät oikeaan osoitteeseen. Oli mielenkiintoista työskennellä ympäri maailmaa tulleiden ihmisten kanssa. 

No comments:

Post a Comment