Wednesday, April 26, 2017

Lahti2017 Some-tiimi

Lahti 2017 MM-kilpailut olivat iso ponnistus kaikilta vapaaehtoisilta. Itse kuuluin some tiimiin, jonka tehtävänä oli hoitaa kisojen ajan kisaorganisaation sosiaalisen median kanavia: youtubea, facebookkia, instagramia sekä päivitellä nettisivuja ja kisa appia. Tehtävät oli jaettu jokaisen oman osaamisalueen mukaan. Olen opiskellut valokuvaajaksi, joten kuuluin valokuvaajien joukkoon. Sain kuvata todella monipuolisesti eri kanaviin. Mieleenpainuvin kuvauskohde oli varmaankin fanijoukkojen kuvaaminen lauantain iltamäen yleisössä. Tunnelma oli tosi hyvä ja oli hieno fiilis olla osa vapaaehtoisjoukkoa kun iltamäki oli niin onnistuneesti saatu järjestettyä.
 Olen ollut aiemmin Salpausselän kisoissa töissä pari kertaa. Ensimmäisen kerran joskus nuorena ja olin silloin veikkauksen pisteellä. Viime vuoden harjoittelu kisoissa olin some-tiimissä, tosin silloin olin hoitamassa lähinnä instagramia ja facebookkia. Niistä kisoista some-tiimi oli oppinut paljon ja nyt esimerkiksi tehtävien jako oli parempi. Tehtävät oli suunniteltu tarkemmin ja aikataulutettu julkaisuja etukäteen. Tehtävää riitti nyt koko kisojen ajaksi kun viime vuonna oli paljon aikaa ettei kukaan tiennyt mitä tekisi. Oma aktiivisuus tietysti vaikutti siihen miten paljon sai tehdä. Nyt tiimimme toimi paremmin yhteen vaikka osa olikin eri paikassa töissä. Vielä enemmän olisi voitu tehdä töitä esimerkiksi pareittain tai ryhmänä jolloin olisi saanut enemmän irti muidenkin osaamisesta. Nyt työ oli aika itsenäistä suurimman osan ajasta, vain pari keikkaa kirjoittajan kanssa oli yhteistekemistä. Tiimimme oli kansainvälinen ja osa puhui vain englantia, joka oli hyvä vahvuus ja opetti kaikille.


 Ainakin omassa tiimissäni tuntui että kaikki olivat tosi motivoituneita ja hoitivat osansa niin hyvin kuin osasivat. Sama tuntui pätevän lähes kaikkiin vapaaehtoisiin. Kaikki halusivat kisoista onnistuneet ja olivat osa isoa joukkoa, joiden vastuulla se oli. Vapaaehtois hommissa muutenkin ihmiset ovat motivoituneita ja innostuneita mitä sitten tekevätkin. Normaalissa palkkatyössä osalla motivaatio on mennyt ja osa tekee töitä osittain vain pakosta. Vapaaehtoistiimissä ei ole yhtään töihin pakotettua ihmistä, kaikki ovat siellä omasta halusta. Lisää motivaatiota olisi varmasti saatu jos kaikki olisivat päässeet enemmän mieleisiin tehtäviin.


Kisat olivat onnistuneet järjestelyjen kannalta hyvin. Ongelmiin reagoitiin hyvin. Jos joku asia ei toiminut se yritettiin saada mahdollisimman toimivaksi. Viime vuoden kisat olivat varmasti kaikilla osa alueilla hyvä harjoitus. Osallistun varmasti jatkossakin vapaaehtoistehtäviin.-Minttu Mäkinen


No comments:

Post a Comment