Sunday, April 9, 2017

Kilpailujen rakentamista logistiikkatiimissä

Kuulin tammikuun lopulla, että logistiikkatiimissä olisi tarvetta lisähenkilöille erityisesti ennen kilpailujen alkua. Ilmoittauduin mukaan koulun lukujärjestysten sen hyvin salliessa. Homma kuulosti mielenkiintoiselta ja oli mukava päästä mukaan näkemään miten näin isojen kilpailujen järjestelyt käytännössä hoidetaan. Kovana hiihdon ystävänä vapaaehtoistöiden hoitaminen ennen varsinaisia kisoja sopi itselle hyvin, sillä se mahdollisti vapaaehtoistöiden lisäksi myös kisojen täyspäiväisen seuraamisen. Katsomopäiviä paikanpäällä kertyi lopulta seitsemän.

Logistiikkatiimin varasto sijaitsi muutaman sadan metrin päässä stadionista. Tehtäväni sisälsi tavaroiden vastaanottamista varastolla, niiden lajittelua ja kuljetusta pakettiautolla tarvittaviin paikkoihin, tavaroiden ostamista kaupasta, kyltitystiimin avustamista, toimivan kuivauskaapin valitsemista kaupungin varastolta sekä montaa muuta erilaista tehtävää. Työ oli siten todella monipuolista eikä missään vaiheessa ollut tekemisen puutetta. Ensimmäisen päivän tutustumiskierroksen aikana ehdittiin vierailemaan myös suurmäen huipulla.


Ennen varsinaisia vapaaehtoistöitä kävin kaikille vapaaehtoisille messukeskuksessa järjestetyssä infossa. Sen jälkeen opastusta jatkettiin vielä noin kaksi tuntia oman tiimin kesken. Muu tarvittava koulutus hoidettiin vasta työpäivinä.

Olin aiemmin ollut vapaaehtoistöissä vain pienemmissä kisoissa, joten tämän kokoisen kansainvälisen kisan järjestämisen seuraaminen näin läheltä oli todella opettavainen kokemus. Kisojen logistiikan hoitamisessa on monen monta ongelmaa, jotka pitää osata ottaa huomioon. Jatkossa osaisin luultavasti tarvittaessa myös itse järjestellä pienempien tapahtumien logistiikkaa selvästi paremmin mitä aiemmin. Omien töiden ohella ehti hyvin seurata myös muiden tiimien työskentelyä. Kokemus valotti hyvin kuinka suuri homma tämän kokoisten kisojen järjestelyissä on ja kuinka paljon eri osa-alueita ja henkilöitä tarvitaan. Samalla kuitenkin huomasi, että jokaisella yksittäisellä ihmisellä on vaikutus kisojen onnistumiseen.


Oma tiimimme toimi todella hyvin ja työ oli mukavaa, joten todennäköisesti minut nähdään myöhemminkin erilaisten tapahtumien järjestelyhommissa. Kisoista jäi myös katsojan roolissa mukava maku, sillä järjestelyt toimivat ja myös muut tiimit tuntuivat onnistuneen todella hyvin. Myös se kaikista tärkein eli Suomen hiihtotiimi : )

- Ville Laine

No comments:

Post a Comment