Tuesday, April 18, 2017

City Guide

Olin Lahti2017 –kisoissa kaupunkioppaana. Työnkuvaan kuului matkakeskus-tori-stadion –akselilla kisaturistien ja paikallisten opastaminen. Työpäiviä minulle kertyi yhteensä kuusi kappaletta. City guiden homma ei kuulunut toiveisiini, mutta olen iloinen, että pääsin siihen tiimiin.
En päässyt koulutukseen, joten selvitin tarvittavat tiedot ryhmän johtajalta. Ennen kisoja city guide ryhmällemme järjestettiin kierros kisa-alueella ja käytiin läpi vielä viime hetken kysymyksiä.

Ensimmäisenä päivänä emme erottuneet muista vapaaehtoisista millään tavalla. Seuraavana päivänä saimme onneksi näkyvämmät opasmerkit hihoihin. Jatkossa voisi panostaa näkyvyyteen esimerkiksi liiveillä, jossa lukee city guide etu- ja takapuolella.


Eniten toiveita ja hämmästelyä kisaturisteilta tuli kuljetukseen liittyen. Suora kuljetus matkakeskukselta kisa-alueelle olisi ollut tarpeen. Etenkin pienet lapset ja vanhukset eivät jaksaneet kävellä kaupungin läpi ja jos olisi ottanut bussin, niin silloinkin olisi täytynyt kävellä jonkun matkaa. Eniten apua kaipailtiin aamulla ja aamupäivisin matkakeskuksella, kun kisaturistit saapuivat Lahteen. Kysymykset liittyivät suurimmaksi osaksi nopeimpiin ja helpoimpiin reitteihin kisa-alueelle. Kaupungilla sai auttaa paikallisia busseihin ja taksitolpille.

Opin paljon uusia asioita Lahdesta, vaikka olen täällä koko ikäni asunut. Löytyi mm. Risto Rytin puu! Itse työstä en paljoa uutta oppinut, mutta kisoista jäi kuitenkin hyvä mieli ja oli kiva olla mukana toteuttamassa tätä tapahtumaa.


Yleisesti ottaen oli todella hyvä meininki koko kisojen ajan. Ihmiset olivat positiivisella mielellä liikenteessä.

No comments:

Post a Comment