Wednesday, May 3, 2017

Kilpailutoimisto


Aloitin opiskelun Lahden ammattikorkeakoulussa syksyllä 2016 ja huomasinkin melkein heti Lahti2017-kisojen mainokset ja sen, että kisoihin haetaan vapaaehtoisia. Laitoin hakemuksen kisoihin heti syyskuussa ja tammikuussa sain tiedon, että minut oli valittu kilpailutoimistoon.

Kilpailutoimiston työtehtävät olivat erittäin monipuolisia ja mielenkiintoisia. Ehdimme myös hyvin seuraamaan kisoja paikanpäällä sekä toimistossa television välityksellä.

Vapaaehtoisille järjestettiin koulutuspäivä ennen kisojen alkua. Koulutuspäivän aikana käytiin läpi mm. yleistä tietoa tapahtumasta sekä hieman asiakaspalveluun liittyviä asioita. Koulutuksesta ei itselleni ollut kovin paljon hyötyä, koska lähes kaikki läpi käydyt asiat olivat minulle jo entuudestaan tuttuja. Tilaisuus oli kuitenkin mukava aloitus kisaurakalle.

Kilpailutoimistossa aloitimme työt 16.2. kilpailuliivejen tarkistamisella ja lajittelulla. Liivejä oli useampi tuhat, joten siinä riitti hommaa pitkäksi aikaa. Ennen kisojen alkua järjestelimme myös kilpailutoimiston huonekalut, väliseinät, mapit yms. valmiiksi odottamaan kisahulinaa.Lahti2017-kisat alkoivat 22.3., mutta jo edellisenä päivänä toimistossamme alkoi täysi tohina. Valmennustiimit kävivät ilmoittamassa joukkueita kilpailuihin ja kilpailijat hakivat lämmittelyliivejä sekä seuraavan päivän kilpailuliivejä.

Kilpailutoimiston monipuolisiin tehtäviin kuuluikin liivien jaon ja kilpailuilmoittautumisten vastaanottamisen lisäksi monenlaisia hommia. Sprinttejen aikana kävin mm. juoksemassa useamman kerran hiihtostadionin läpi, kun starttipaikalle piti saada mahdollisimman nopeasti aina edellisen karsinnan tulokset. Olin myös mukana järjestelemässä joukkueenjohtajien kokouksia  ja muutamana päivänä olin tarvittaessa aina kilpailun johdon apuna.


Mielestäni kisat olivat hienosti onnistuneet ja järjestelyt oli toteutettu todella hyvin. Vapaaehtoisena toimiminen oli antoisaa ja opettavaista. Toivottavasti saamme Lahdelle taas tulevaisuudessa MM-kisat järjestettäviksi!No comments:

Post a Comment